Massage

Na deze massage heeft u gegarandeerd een ontspannen en uitgerust gevoel.

Klassieke/ontspanningsmassage

Klassieke massage, of ook wel ontspanningmassage, wordt hoofdzakelijk toegepast ter ontspanning. Dit houdt in dat het een kalmerende en rustgevende werking heeft. Tegenwoordig hebben veel mensen last van stress met als gevolg gespannen nek,-rug- en schouderspieren en hierbij behorende klachten.

Tijdens massage worden een aantal dingen bereikt:
- ontspanning van de spieren
- kalmerende en rustgevende werking
- verbetering van de doorbloeding en stofwisseling
- in evenwicht brengen van lichaam en geest


Een klassieke massage kan op verschillende lichaamsdelen worden toegepast; benen, rug, nek, voeten, armen, buik en gezicht en kan in tijd variƫren van 30, 45, 60 en 90 minuten. Tijdens de massage wordt er gebruikt gemaakt van neutrale of aromatische olie. Ook kan er samen worden bepaald hoe stevig de massage mag zijn.

In massagepraktijk Relax heerst een ontspannen sfeer. De praktijk is licht en er klinkt rustgevende muziek.

Een eerste afspraak begint altijd met een kennismakingsgesprek. We kunnen dan de lichamelijke gesteldheid doornemen en wat meer uitleg over de massage geven.

Vooraf of tijdens de massage kun je aangeven welke lichaamsdelen wat meer aandacht nodig hebben. Tijdens de massage is het lichaam afgedekt met warme handdoeken en alleen het deel dat gemasseerd wordt is ontbloot.

Iedere massage wordt afgesloten met een glas water of een kopje thee. Water drinken is een must na elke massage zodat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Contra indicaties zijn redenen waarom iemand (gedeeltelijk) niet gemasseerd mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist.

Absolute contra indicaties:

  • Griep, koorts, antibiotica
  • Ernstige ziekten/ hart,- en vaatziekten
  • Besmettelijke huidziekten
  • Psoriasis, ernstig eczeem
  • Gebruik antidepressiva
  • Ontstekingen, verwondingen
  • Burn-out, extreme vermoeidheid en uitputting (alleen bij hotstone massage)